Σωκράτης Δημητριάδης: Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη αναρχία και αταξία

 

sokratis-dimitriadis

Για ένα θέμα με οσμή σκανδάλου μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

Το ζήτημα της Βιβλιοθήκης αλλά και του Αρχιτεκτονικού, δείχνουν μεταξύ πολλών άλλων, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη αναρχία και αταξία, είπε ο κ. Δημητριάδης και συμπλήρωσε ότι τα κτίρια δεν είναι έτοιμα και μάλιστα είναι επικίνδυνα, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τους επισκέπτες. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως το κτίριο της Βιβλιοθήκης δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και είναι εν δυνάμει επικίνδυνο. Παρόλες τις προειδοποιήσεις μου, σημείωσε κ. Δημητριάδης, η διοίκηση του Δήμου αδιαφόρησε και για αυτό το ζητήθηκε αυτοψία στα κτίρια της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού πραγματοποίησαν, με εντολή του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπρόεδροι της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ.κ. Εφραίμ Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης.

Κατά την αυτοψία, οι δύο σύμβουλοι ζήτησαν πληροφορίες, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών, για τους λόγους που οδήγησαν στη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών βιοκλιματικής αναβάθμισης των κτιρίων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργασιών, καθώς τα κτίρια παρουσιάζουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, παρά τις εργασίες που έγιναν, κατά τις πρόσφατες νεροποντές «έβαλαν» νερά, ενώ ερωτηματικά εγείρονται και για θέματα πυρασφάλειας.

Οι δυο σύμβουλοι ζήτησαν, ακόμη, να ορισθεί χρονικός ορίζοντας παράδοσης του έργου και να τους δοθούν πληροφορίες για το πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης. Παράλληλα, ζήτησαν διευκρινίσεις για το αν οι εργασίες αυτές γίνονται με ευθύνη και δαπάνες του αναδόχου. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Να σημειωθεί πως το κόστος έφθασε στο 1.200.000 ευρώ, ενώ τελικά το όλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των δύο κτιρίων χαρακτηρίστηκε από τη Διοίκηση του Δήμου ατυχές…