Σπείρα επιχείρησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών

Οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών, από την ελληνική επικράτεια.

 

Πρόκειται για  τέσσερις διακινητές, δύο 27χρονες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και Διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό της Χώρας.

 

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02-07-2015, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, εντοπίστηκαν, σε όχημα που οδηγούσε μέλος της σπείρας διακινητών, έξι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, με τη συνδρομή έτερων μελών της ομάδας, από περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε παραμεθόρια περιοχή.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός-λαθροδιακινητής, προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο και να διαφύγει, αγνόησε αστυνομικό σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Έπειτα από σύντομης διάρκειας καταδίωξη, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να προκληθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.

 

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr