Σταυρούλα Ξουλίδου στο radio1d.gr: “Δεν παντρευτήκαμε τον ΣΥΡΙΖΑ”

Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους κατηγορούν του Ανεξάρτητους Έλληνες ότι έχουν προσδεθεί στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα προχωρήσουν σε μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία μαζί του μετά τις εκλογές, έδωσε μιλώντας στο radio1d.gr η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Σταυρούλα Ξουλίδου.

 

“Δεν αρραβωνιαστήκαμε, ούτε παντρευτήκαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους όρους και κόκκινες γραμμές -όπως στα εθνικά θέματα- για μελλοντική συνεργασία. Δεν θα κάνουμε το παν για να μπουμε σε μία κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους μας. Διαφορετικά, ας ψάξει αλλού για κυβερνητικό εταίρο”, είπε χαρακτηριστικά. 

Είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν στη βουλή σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων αλλά και των φυσικών προσώπων, το οποίο ήδη παρουσιάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιαστεί και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε ότι θα περιλαμβάνει μία δέσμη ευνοϊκών ρυθμίσεων, όπως διευκολύνσεις αποπληρωμής, επιμήκυνση αποπληρωμής, περισσότερες δόσεις και διακανονισμό οφειλής. “Δεν ειναι ένα πυροτέχνημα. Είναι μία δέσμη ρεαλιστικών και εφικτών προτάσεων”, υπογράμμισε. Ζήτησε άμεσα εκλογές και προέβλεψε πως οι κάλπες θα στηθούν με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφερόμενη στο θέμα της διαγραφής της Ραχήλ Μακρή είπε ότι η βουλευτής ξεπέρασε τα όρια και δεν διέβλεψε πιθανότητα επιστροφής της. Τέλος, τόνισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού καταψήφισαν πρόταση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ για διενέργεια συζήτησης στην ευρωβουλή με θέμα τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.  

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr