Σταύρος Καλαφάτης: Τρεις εφιάλτες μαύρισαν την ψυχή μας – Πρέσπες, Μάτι και έγκλημα του ‘15

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ
Φίλες και φίλοι,

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Σκόπια, να πανηγυρίσει από κοντά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Θέλει να βοηθήσει οικονομικά τον «σύντροφο στο έγκλημα» Ζόραν Ζάεφ, προσπαθώντας να πείσει επιχειρηματίες να επενδύσουν στη γειτονική χώρα. Αλλά οι Έλληνες δεν πείθονται, «ματώνουν» που ακούνε για «Μακεδόνα Πρωθυπουργό». Ξέρουν όλοι πλέον ότι η συμφωνία αυτή παρέδωσε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε έκθετους τους παραγωγούς της ελληνικής Μακεδονίας να παλεύουν τις εξαγωγές των μακεδονικών μας προϊόντων.

Είχαν το θράσος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλούν όλους εμάς που διαφωνούμε με αυτήν την επαίσχυντη Συμφωνία ως ακραίους. Και θέλησαν ακόμη και να μας κάνουν να σταματήσουμε να τραγουδάμε «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». Στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, σε όλη την Ελλάδα δεν τους κάναμε τη χάρη. Ούτε πρόκειται…

Μαζί με τον αγώνα για να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα της Μακεδονίας, αγωνιούμε και προειδοποιούμε για τα Ελληνοτουρκικά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν «μοντέλο Πρεσπών» στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν το συντομότερο.

Διότι μόνο με μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει ελπίδα και προοπτική για πραγματική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, φροντίδα στους ασθενέστερους, αποκατάσταση αδικιών. Σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα με επενδύσεις, νέες και καλές θέσεις εργασίας, ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν. Για να επιστρέψουμε, μια ώρα αρχύτερα, στην κανονικότητα.
 Σταύρος Καλαφάτης
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία»:
Τρεις εφιάλτες μαύρισαν την ψυχή μας – Πρέσπες, Μάτι και έγκλημα του ‘15«Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να ξεχάσει τους τρεις εφιάλτες, που μαύρισαν την ψυχή μας», τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στην εφημερίδα «Μακεδονία» και εξηγεί: «Είναι, πρώτ’ απ’ όλα, το έγκλημα του 2015, η απόπειρα του κ. Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την  Ευρωζώνη, το χάος που κόστισε πάνω από 100 δις ευρώ, αλλά και η εκ των υστέρων πανικόβλητη αλλαγή πλεύσης, που έφερε το τρίτο Μνημόνιο και επιπλέον λιτότητα 10 δις ευρώ. 
Διαβάστε περισσότερα.Αποκαλύπτονται οι εθνικά ασπόνδυλοιΜε τις αποκαλύψεις Ζάεφ για τον Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλύπτονται οι εθνικά ασπόνδυλοι, τονίζει σε ανάρτησή του ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα.Άρθρο για τα ελληνοτουρκικά και τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΤην ανησυχία του για το ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μοντέλο συμφωνίας των Πρεσπών για τα ελληνοτουρκικά εκφράζει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Διαβάστε περισσότερα.Μοντέλο για τα ελληνοτουρκικά το Τέρας των ΠρεσπώνΛίγο πριν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ απειλούσε να στείλει για γεωτρήσεις τον «Πορθητή» κι ενώ επέσειε σαν μπαμπούλα την άσκηση «γαλάζια πατρίδα», ο Τ. Ερντογάν φώναξε τον Αλ. Τσίπρα στην Άγκυρα. Μίλησαν, κατά τις δηλώσεις τους, για μέτρα αποτροπής της έντασης -λες και προκαλεί η Ελλάδα-  ενώ ο  Αλ. Τσίπρας άφησε να φανεί πως συζήτησαν και τα ενεργειακά. Έδειξε μάλιστα και την κατεύθυνση του διαλόγου, τονίζοντας πως «η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας».
Διαβάστε περισσότερα.Ο Θεός υπέγραψε την ανάταξη της Ελλάδας
και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσωΗ 25η Μαρτίου, μέρα της Ορθοδοξίας και της Παλιγγενεσίας, είναι ύμνος στις έννοιες Πατρίδα, Πίστη, Παράδοση. Είναι μέρα κατάνυξης για τη Χριστιανοσύνη και αναστοχασμού για τον Ελληνισμό. Μέρα τιμής για τις αθάνατες μορφές του ’21, που έκαναν την περιουσία τους ντουφέκια και τη ζωή τους θυσία στην ελευθερία. Μέρα διδαχής, έμπνευσης και ανάτασης των Ελλήνων.
Διαβάστε περισσότερα.Στην παρέλαση όλοι μαζί τραγουδάμε: «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…»«Οι εκφραστές των ακροτήτων, εκείνοι που ενθάρρυναν και επιδοκίμαζαν τα θλιβερά γεγονότα που ματαίωσαν την παρέλαση το 2011, θεωρούν πως βρήκαν μιμητές και ζητούν περιφρούρηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα.Αδικία προς τους ανέργους η απώλεια του επιδόματος ενοικίου λόγω υπολογισμού στο εισόδημα του εκπαιδευτικού επιδόματοςΤην αδικία που υφίστανται άνεργοι συμπολίτες μας οι οποίοι στερούνται το επίδομα στέγασης εξαιτίας του υπολογισμού στο εισόδημά τους του εκπαιδευτικού επιδόματος αναδεικνύει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς. 
Διαβάστε περισσότερα.Καθυστερήσεις στα έργα διαχείρισης αστικών λυμάτωνΤις καθυστερήσεις στα έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων αναδεικνύει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα.