Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους νόμους της στα σύνορά της -Οι δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως αναγνωρίζει «το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους νόμους της πάνω στα σύνορά της».

Οι ΗΠΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τα σοβαρά επεισόδια στον Εβρο και τα σύνορα με την Τουρκία, απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, τόνισε πως παρακολουθούν τις εξελίξεις και ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να διαφυλάξει τα σύνορά της.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους πάνω στα σύνορα της» σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα», πρόσθεσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε την Τουρκία και την Ελλάδα να διασφαλίσουν ότι θα διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση κατά έναν τρόπο που θα είναι συμβατός τόσο με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και με το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Πηγή: iefimerida.gr