Στη δίνη των καταγγελιών Γ. Πανούση η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρουν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ότι «πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες» απεργάζονται τη φυσική και πολιτική εξόντωσή του, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης και τις παραινέσεις του Μεγάρου Μαξίμου «να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη».

Σε μακροσκελή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου. Το πόσο ψηλά κι ως πού μπορούν να φθάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο, μήπως μου συμβεί κάτι». Προσθέτει δε, ότι στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν, όχι μόνον άνθρωποι του υποκόσμου, δηλαδή από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Αργά το απόγευμα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε: «Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Ενημέρωσης αντί να τις καταθέσει επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια στη Δικαιοσύνη».
Ο κ. Πανούσης φέρεται να σχολίασε την ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Αν ο πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα, ασφαλώς και θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος του Μεγάρου Μαξίμου, που σίγουρα δεν θέλει να δει να φιγουράρουν ονόματα που βρίσκονται στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα περισσότερα στοιχεία είναι εις γνώση του πρωθυπουργού».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως όσα γνωρίζει και όσα έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και της οικογένειάς του, έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Οχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου» λέει στη συνέντευξή του.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, χθες, ο κ. Πανούσης επιμένει ότι «μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του. Αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης. Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, ρωτώντας τον γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Η Ν.Δ., σχολιάζοντας τις δηλώσεις – καταγγελίες Πανούση, σημείωσε: «Τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές. Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε πως «οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη».

Το Ποτάμι επισήμανε πως «οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ. Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησής του».

Στον Αρειο Πάγο

Οπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης θα επισκεφθεί σήμερα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στην οποία θα παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει για τις σχέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία.

Πηγή: Ναυτεμπορική