Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Με υπόμνημα δύο σελίδων απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεσης της οργάνωσης. 

 

Στο υπόμνημά του ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι, κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.
 

Αύριο η απόφαση για τη Ζαρούλια

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.