Στη Νέα Παραλία «εγκαθίστανται» από σήμερα τα περίπτερα του 33ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης επιστρέφει από αύριο ως και τις 22 Ιουνίου και μετά από τετραετή “απουσία” (λόγω των έργων διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της πόλης) το Φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνει επί 33 συνεχή χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. 

 

Το φετινό 33ο Φεστιβάλ βιβλίου είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: “Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014” και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.

 

“Παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία”, τονίζει μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ενόψει της διοργάνωσης ο πρόεδρος του διοργανωτή συνδέσμου κ.Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

 

Τα περίπτερα στη φετινή διοργάνωση θα αναπτυχθούν κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης από το ύψος του Λευκού Πύργου και το Βασιλικό Θέατρο έως το ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και θα λειτουργεί τις καθημερινές από 6.30 – 11 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 11 π.μ. ως τη 1.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6.30 ως τις 11 μ.μ.

 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου “Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης”, (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.