Στη Θεσσαλονίκη το Golden Iris

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφάλειας, σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 7 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris, με 820 Ισραηλινούς επιβάτες.

 

Αιτία της κινητοποίησης υπήρξε η πρόσφατη επίθεση έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα -εκ των οποίων δύο Ισραηλινοί τουρίστες- και αποδόθηκε σε αντισημιτικά κίνητρα.

 

Με εννέα λεωφορεία και τη συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οι οποίοι επέβαιναν σε ξεχωριστά οχήματα, οι Ισραηλινοί τουρίστες ξεναγήθηκαν στο εβραϊκό μουσείο και επισκέφθηκαν -μεταξύ άλλων- το εβραϊκό νεκροταφείο, τη συναγωγή της Συγγρού και τα Κάστρα.

 

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική, γεγονός που επέτρεψε στους Ισραηλινούς τουρίστες -το πρόγραμμα της ξενάγησης των οποίων τηρήθηκε μυστικό, στο μέτρο του δυνατού- να απολαύσουν την περιήγηση στη “Νύφη του Θερμαϊκού” και δη με ασφάλεια.

 

Πάντως, όπως διευκρίνιζαν ειδικοί του χώρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ασφάλεια όλων των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη είναι θέμα μείζονος σημασίας. Απλώς, ορισμένες φορές οι διεθνείς συγκυρίες επιτάσσουν την αύξηση των μέτρων προστασίας κι αυτό γίνεται και από ελληνικής πλευράς, με διακριτικότητα.

 

Δείτε επίσης:

30 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης