Στην Ελλάδα φοροφυγάς είναι ο συνεπής φορολογούμενος!

Α ρε πρώτη φορά Αριστερά! Εισπρακτική εταιρία για τους τραπεζίτες με φυλάκιση για όσους τους χρωστάνε λεφτά μέσω του δημόσιου ενδιάμεσου φορέα και η καινοτομία έρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο με την κατάσχεση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς υπερφορολογημένων πολιτών με τη δικαιολογία ότι υποκρύπτουν λεφτά από την εφορία. Α ρε πρώτη φορά Αριστερά!

 

Φανταστείτε ότι ταξιδεύετε για λίγο με τη μηχανή του φαντασιακού ονειροχρόνου σας -όσο δηλαδή ονειρεύεστε ξύπνιος ή ξύπνια γιατί και αυτό αρχίζει να σπανίζει επικίνδυνα στη χώρα μας- στην αρχαία Ελλάδα. 

 

Είστε δυνατός/η,ρωμαλέος/α και ετοιμάζεστε να κατακτήσετε έναν νέο υπέροχο κόσμο. Τον κόσμο της γνώσης και της σοφίας, του παν μέτρον άριστον, όπως ποθούσαν όλοι οι ευδαίμονες αρχαίοι. Ο κόσμος αυτός θα μπορούσε να συγκριθεί υπό τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής αποκατάστασης. 

 

Ετσι, συνεπαρμένος/η από τις ιδέες του φρέσκου επιχειρείν ετοιμάζεστε να κατακτήσετε την ευδαιμονία. Ενα μικρό κατάστημα με προϊόντα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ή που νομίζουμε ότι δεν τα έχουμε ξαναδεί κι όλα καλά μόνο που….

 

Μόνο που (και επιστρέφουμε και στο ταξίδι που έκανε κι ο Θησέας) υπάρχει ο Σίνης ο Πιτυοκάμπτης ή ο Προκρούστης. Αλλάξτε αυτά τα δύο τέρατα της μυθολογίας -που ληστρικές πράξεις κάνανε στην τελική και με πολύ χειρότερο και πιο αιματηρό τρόπο από ότι οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί με πτυχία της Ανωτάτης Λαμογιακής- με τον ΟΑΕΕ και την εφορία (μόνο) και αντιλαμβάνεστε γιατί δεν είστε απλά ένας νέος επαγγελματίας αλλά ένας… Θησέας.  

 

Ας πούμε ότι γλιτώνετε από τα αβρά χεράκια του Σίνη και φτάνετε στην εφορία, ε στο λημέρι του Προκρούστη. 

 

Ο Προκρούστης είναι ευγενικός. 

 

-Ξαπλώστε, λέει καλοσυνάτα. 

 

Ξαπλώνετε, σας σφίγγει με χίλια δύο σχοινιά και σχοινάκια, μικρά χαρατσάκια, ζαλίστεστε από το σφίξιμο, λιποθυμάτε, χάνετε τις αισθήσεις σας και όταν ξυπνάτε συνειδητοποιείτε ότι νιώθετε κάπως πιο ελαφρύς/ελαφριά -σας λείπει ένα βάρος-. Κατεβάζετε το βλέμμα σας εκεί που νιώθετε την ελαφρύτητα και διαπιστώνετε ότι στη θέση του ποδιού σας υπάρχει ένα τσεκούρι αιματοβαμμένο.

 

-Σας ενοχλεί, συγνώμη θα το μετακινήσω άμεσα, λέει ο Προκρούστης, σας δένει και το πόδι καθότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ανθρωπιστικές κρίσεις και σας κρατά εκεί δεμένο/η και ακούτε ένα χρατς χρουτς αλλά δεν συνειδητοποιείτε και πολλά διότι στο μεταξύ ξαναχάσατε τις αισθήσεις σας , σαν μια μέλισσα που την έχουν παγιδέψει σε ένα άνθος και μπήγουν στο άνθος βελόνες. 

 

Δεν είστε φοροφυγάς, πληρώνετε τα πάντα όλα, ότι του φανεί του Λωλοστεφανή, χαράτσι, ΕΝΦΙΑ α είστε ένας νομοταγής πολίτης και πάνω από όλα γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν δεν πληρώσετε στη Μαφία δεν θα απολαμβάνετε έστω αυτή την μικρή ελευθερία που απολαμβάνετε σήμερα, τη ζωή.

 

Ελα όμως που δεν μπορεί κάτι θα κρύβετε κάπου στα σκοτεινά…

 

Ε, εκεί δεν τη γλιτώνετε. Η εφορία τραβά λεφτά από το λογαριασμό σας στην τράπεζα. Είπαμε κράτος-τράπεζα ειδικά εφορία-τράπεζα έγιναν ένα στο Ελλάντα. 

 

Ποιοι κερδίζουν. Οι μπαταχτσήδες, τα παρασίτα. Ποιοι χάνουν; Εσείς και όλοι μας. 

 

Μόνο που στη νεοελληνική μνημονιακή πραγματικότητα δεν υπάρχει Θησέας, παρά μόνο Προκρούστης. 

 

Εφορία, μια λέξη μαγική. Εκεί, όπου το κράτος αναδεικνύεται σε μεγάλο απατεώνα χωρίς καμία μπέσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρωτοφανούς παράνοιας που επικρατεί στα φορολογικά αυτής της δύσμοιρης χώρας, είναι η βούληση της κυβέρνησης να επιβάλλει χαράτσι σε όσους, αφού ελεγχθούν οι καταθέσεις τους την τελευταία δεκαπενταετία (!), βρεθούν να έχουν εισροές ποσών πολύ μεγαλύτερων εκείνων που σήμερα δηλώνουν, ή που δεν έχουν δηλωθεί κατά το παρελθόν. Άσχετα αν είχαν ή όχι ευθύνη γι΄ αυτό, άσχετα αν όφειλαν ή όχι να το πράξουν.

Θεωρώντας de facto φοροφυγάδες όσους θα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, το κράτος θα έρθει να ντιλάρει ως νταβατζής την… αμνηστία του με ένα χαράτσι της τάξης του  20% επί του πλεονάζοντος μέσου όρου. Αδιαφορώντας αν οι καταθέσεις αυτές κάποτε μπορεί να αφορούσαν για παράδειγμα έσοδα από πωλήσεις μετοχών που δεν υπήρχε τότε υποχρέωση δήλωσής τους στην φορολογική δήλωση ή μερισμάτων που ήδη είχαν φορολογηθεί στην πηγή, σύμφωνα με την νομοθεσία. Και αυτό είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά διαφορετικά. Και έτσι οι πραγματικοί φοροφυγάδες θα την γλυτώσουν με ψίχουλα, ενώ η μεγάλη μάζα θα καταστρέφεται.
 

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για το κράτος – απατεώνα. Το ζητούμενο είναι πώς “οριζόντια” θα μπει το χέρι στην τσέπη των πολλών. Μιλάμε για πρωτοφανή τρέλα. Κι όπως έλεγε χαρακτηριστικά επενδυτής ιδιαίτερα ενεργός στην τότε Σοφοκλέους, “ας έρθουν να δουν και να ελέγξουν τα πινακίδιά μου. Μόνο για να τα διαβάσουν, θα τους πάρει τρεις μήνες”. Βέβαια, υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που δεν έχουν κρατήσει αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν. 

Κι όμως, όλοι  αυτοί θα θεωρηθούν φοροφυγάδες! Στη σύγχρονη Ελλάδα, όπως φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τα πράγματα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εσύ θα πρέπει να αποδεικνύεις την αθωότητά σου και όχι το κράτος την ευθύνη σου! 

 

Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου! Είναι αυτό όμως δημοκρατία; Αν με αυτά τα μυαλά πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσει, οτιδήποτε στη χώρα, είτε κάνουν κατά αρχήν συμφωνία με τους εταίρους τις επόμενες ημέρες είτε όχι, πλανώνται πλάνην οικτρή. Ας σοβαρευτούνε και ας αφήσουν το κυνήγι μαγισσών και ας επικεντρωθούν εκεί όπου πραγματικά βρίσκεται η φοροδιαφυγή.

Και αυτή για να καταπολεμηθεί δεν χρειάζεται τηλεοπτικά σόου. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά και ένα αξιόπιστο και σταθερό φορολογικό σύστημα. Για το οποίο πρέπει επίσης να κατανοήσουν ότι σε αυτές τις εποχές δεν μπορεί να είναι εχθρικό προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία. Δίκαιο ναι, αποδοτικό ναι, αλλά όχι εχθρικό. Γιατί αλλιώς το μέλλον θα είναι πολύ πιο ζοφερό από ό,τι μπορούν να φανταστούν. Θα διαλύσουν τα πάντα. Ας ξυπνήσουν λοιπόν όσο είναι καιρός.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr