Στην Κορεάτικη Εβδομάδα συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει προβολή σειράς ταινιών του Κορεατικού κινηματογράφου με τον τίτλο «K-Pop Evolution» διοργανώνει η Πρεσβεία της Κορέας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100. 

 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Κορεατικής Εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, με ώρα έναρξης 16:00, στην αίθουσα προβολών του «ΙΕΚ Ακμή»  (Τσιμισκή 14).

 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η  ανάδειξη του σύγχρονου Κορεάτικου πολιτισμού στο κοινό της πόλης,  καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένη με την πόλη Μπουσάν, τη δεύτερη σημαντικότερη της Κορέας.

Επίσης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο (Mediterranean Palace), εκδήλωση-παρουσίαση της Κορεατικής Γαστρονομίας η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Thessaloniki-Foodfestival.

 

Στο  πλαίσιο της Κορεατικής Εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη η Δημοκρατίας της Κορέας συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου από τις 8 έως τις 11 Μαΐου, ενώ η Πρεσβεία της Κορέας διοργανώνει εκδήλωση για τους Βετεράνους του Κορεατικού πολέμου που ζουν στη Θεσσαλονίκη.