Στην κυκλοφορία ο Κόμβος Κ16 στη Λαχαναγορά (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η ανισόπεδη κίνηση των οχημάτων στον κόμβο της Λαχαναγοράς (Κ16), στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

 

Πλέον, όσοι οδηγοί κινούνται στην εσωτερική περιφερειακή οδό με κατεύθυνση προς το Καλοχώρι και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή το πολεοδομικό συγκρότημα, δε χρειάζεται να περιμένουν σε σηματοδότες, αλλά θα συνεχίζουν απρόσκοπτα την κίνησή τους μέσω της γέφυρας που ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση.

Ήδη, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, προκειμένου με ασφάλεια οι οδηγοί να εξοικειωθούν με τις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, παραμένει ισόπεδη η κίνηση των οχημάτων από την εσωτερική περιφερειακή οδό προς την Αθήνα (δεξιά στροφή).

Ο ανισόπεδος κόμβος της Λαχαναγοράς (Κ16) έχει προϋπολογισμό 52,6 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2014, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων, παράπλευρο οδικό δίκτυο 10,5 χλμ., βελτιώσεις βατότητας του άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) και της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, αλλά και σύνδεση του ΠΑΘΕ με τον έκτο προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.