Στις 5 Ιουλίου ξεκινά το Διεθνές Επιστημονικό Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2014 στη Θεσσαλονίκη

Για το Διεθνές Επιστημονικό Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2014 που φιλοξενεί για 11η χρονιά η Θεσσαλονίκη και αποτελεί πόλο έλξης για ερευνητές και επιστήμονες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μίλησε στο radio1d.gr o Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

 

«Από αυτό το πολυγεγονός έχει κανείς να αποκομίσει επιστημονικά, τεχνολογικά οφέλη αλλά και δικτύωση» τόνισε ο κ. Λογοθετίδης σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν περισσότερες από 150 συναντήσεις.

 

Στη διάρκεια των τεσσάρων επιστημονικών γεγονότων (ΝΝ14, ISFOE 14, ISSON 14,EXPO14) θα πραγματοποιηθούν πάνω από 700 παρουσιάσεις με τη συμμετοχή 280 πανεπιστημίων, 30 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ενώ στη διεθνή έκθεση νανοτεχνολογικών προϊόντων θα συμμετέχουν δεκάδες εταιρείες με τα προϊόντα τους. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2000 ερευνητές, επιστήμονες, σπουδαστές και επιχειρηματίες από 57 συνολικά χώρες του κόσμου.

 

Υπογράμμισε την μεγάλη εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στην καθημερινή ζωή από τα κινητά και τους υπολογιστές, μέχρι την ενέργεια και τη φαρμακοβιομηχανία. «Αν τέτοια γεγονότα δείξουν το δρόμο, και δείξουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχει ένα δυναμικό για να μπορέσουν να γίνουν προϊόντα ώστε να μπορούν να βγουν ακόμη και στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Λογοθετίδης.

 

Η έναρξη των εργασιών του NANOTEXNOLOGY 2014 που θα διαρκέσει  από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου θα γίνει με την ομιλία των διεθνούς κύρους καθηγητών Mario Leclerc (Universite Laval, Καναδάς) και του καθηγητή Κώστα Μ Σούκουλη (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, Ηράκλειο, Ελλάδα και Ames Lab. & Φυσικής Τμήμα Iowa State Univ, USA), ενώ στη διάρκεια των εκδηλώσεών του θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και τα παρακάτω Workshops: Για τα Plasmonics, Nanoelectronics και την καθαρή ενέργεια, τη Νανοϊατρική (Nanomedicine), Βιοηλεκτρονική, Γραφένιο και σχετικά υλικά.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr