Στις Επιτροπές τα δεύτερα προαπαιτούμενα-Το βράδυ η ψηφοφορία

Απαλλαγμένη από το βαρίδιο της φορολόγησης των αγροτών αλλά περιλαμβάνοντας τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ξεκινά αυτήν την ώρα η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές για το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων που τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα.

 

Η συζήτηση στις τέσσερις Επιτροπές (Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) ξεκίνησε στις 9 το πρωί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Το νομοσχέδιο ενσωματώνει και την κοινοτική οδηγία που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις πρόωρες συντάξεις και την φορολογία των αγροτών, μετα από τις έντονες αντιδράσεις αγροτών και αντιπολίτευσης. 

Εν όψει των αρνητικών ψήφων και αυτή τη φορά από τους βουλευτές της αριστερής πλατφόρμας και άλλους διαφωνούντες όπως ο κος Βαρουφάκης και η κυρία Κωνσταντοπούλου- που καταψήφισαν την πρώτη φορά- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε χθες μήνυμα, λέγοντας ότι ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό».

 

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.