Στο αρχείο η ηθική

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στο αρχείο τέθηκε σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κος Παπαγγελόπουλος  η δικογραφία για τα χρέη των Κομμάτων, λόγω ψηφισμένου από την συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ νόμου, χρέη που τουλάχιστον και μόνον για τα δύο αυτά Κόμματα, αγγίζουν τα 270 εκατ. ευρώ.

Στο αρχείο λοιπόν, η ηθική. Θα μου πείτε: Έχουν τα σημερινά Κόμματα ηθική; Προφανώς όχι! Αν οι πολιτικοί και τα Κόμματα είχαν ηθική, δεν θα βύθιζαν τη χώρα στο βούρκο, δεν θα οδηγούσαν τους πολίτες στην απελπισία και την αυτοκτονία, δεν θα τους χρέωναν επί γενεές γενεών, δεν θα πρόδιδαν κάθε ιερό και όσιο, δεν θα χρησιμοποιούσαν την εξουσία δι’ ίδιον όφελος.

Τα Κόμματα δεν έχουν ηθική, ωστόσο στο αρχείο μπήκε η έννοια της γενικότερης ηθικής, του ήθους που πρέπει να διέπει την κοινωνία και το πολίτευμα που εγκαθίδρυσαν και δήθεν υπηρετούν.

Στο αρχείο μπήκε σίγουρα και η δήθεν ηθική της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Που η Κυβέρνηση της είχε όλο τον χρόνο, εννέα ολόκληρους μήνες για να αλλάξει την άθλια τροπολογία νόμου της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντίθετα, κουκούλωσε το σκάνδαλο. Γιατί; Γιατί κόρακας κοράκου μάτι, δεν βγάζει. Γιατί ακόμη, χρωστά στις Τράπεζες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί η διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και Τραπεζών, καλά κρατεί.

Ποιοι θα πληρώσουν τα χρέη; Μα φυσικά τα συνήθη υποζύγια, οι πολίτες. Που θα φορτωθούν και τα χρέη των πολιτικών τους. Αυτών που διαγράφουν τα χρέη τα δικά τους, τα θαλασσοδάνεια και τις αμαρτίες τους και την ίδια στιγμή αρνούνται να κάνουν το ίδιο και για τους πολίτες που κυβερνούν.

Να διαγραφούν τα 200 εκ. ευρώ που χρωστά η Ν.Δ. γιατί είναι αδύνατο να τα πληρώσει, ζήτησε ο κος Γεωργιάδης. Κουβέντα όμως και για τη διαγραφή των χρεών των πολιτών, έρμαιων των τοκογλύφων τραπεζιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το κεραμύδι που έχουν πάνω από το κεφάλι τους, καθώς αδυνατούν από τους δυσβάσταχτους φόρους και τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων τους, να εξυπηρετούν  τις δόσεις των δανείων τους. Δανείων που οι Τράπεζες απαιτούν να εξοφλήσουν και που βαρύνονται από παράνομους και καταχρηστικούς όρους.

Αν οι πολιτικοί έχουν βάλει στο αρχείο την ηθική, ήλθε η ώρα οι πολίτες να βάλουν στο αρχείο αυτούς και τα Κόμματα τους. Στο αρχείο και στον αγύριστο.