Στο εδώλιο εκ νέου ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Με την εξέταση της ένστασης που υπέβαλε η υπεράσπιση, ζητώντας την αποβολή του Δημοσίου από Πολιτική Αγωγή, συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, για τις παράνομες αμοιβές από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Ήδη, η εισαγγελέας Έδρας έχει εισηγηθεί στο δικαστήριο την απόρριψη της ένστασης τονίζοντας ότι το Δημόσιο πρέπει να παραστεί στη δίκη, καθώς υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και δικαιούται να προασπιστεί τα συμφέροντα του.

 

Ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

 

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17, από τους 19, κατηγορούμενους για την υπόθεση της νομιμοποίησης των “δώρων” για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία .

 

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ‘Αμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

 

Παρόντες στην διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα είναι οι εννέα από τους 17 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων από το δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρατούμενες και οι δύο, οι οποίες εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

 

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.