Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος μαζί με άλλους έξι, για μαύρη τρύπα 900.000 ευρώ

Papageorgopoulos

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κι άλλοι έξι κατηγορούμενοι για τις ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης . Οι παραπάνω αναμένεται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της απιστίας, με οικονομική ζημιά 900.000 για το δήμο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών , ένας προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ένας διαχειριστής πληρωμών, δύο προϊσταμενες του Τμήματος Εξόδων και μια διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής και αρμόδια για τις πληρωμές ειδικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μην εκταμιεύουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου χωρίς νόμιμο τίτλο πληρωμής, όπως είναι το χρηματικό ένταλμα, εντούτοις εξέδωσαν ειδικές εντολές πληρωμής, συνολικού ποσού περίπου 900.000 ευρώ, από το 1999 έως το 2005. Επίσης, γνώριζαν ότι υφίστατο βλάβη η περιουσία του Δήμου προς όφελος των πιστωτών στους οποίους καταβάλλονταν χρήματα.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο βούλευμα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος «δεν τους ανακάλεσε από τα καθήκοντά τους, παρότι γνώριζε ότι προέβαιναν κατ’ εξακολούθηση στην έκδοση ειδικών εντολών {…}Οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας τον ενημέρωναν μετά την έκδοση και εκτέλεση κάθε μίας Ειδικής Εντολής για το προδήλως παράνομο της πληρωμής χρημάτων».

Πηγή: VORIA.gr