Στο Eurogroup και τους θεσμούς παραπέμπει η Μέρκελ για εκταμίευση δόσης

Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους στόχους της νωρίτερα, τότε και τα χρήματα θα εκταμιευθούν νωρίτερα διεμήνυσε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

 

«Η Ελλάδα θα παρουσιάσει λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες εντός του πλαισίου συμφωνίας του Eurogroup, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα μεμονωμένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες στις 10 Ιανουαρίου ακόμη ήταν σε εκκρεμότητα να τις αντικαταστήσει με άλλες…Εάν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσουν οι θεσμοί, δήλωσε η Μέρκελ.

 

Πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι τα ελληνικά μέτρα να είναι βιώσιμα», ενώ τόνισε ότι «εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

 

«Το επόμενο βήμα είναι να παρουσιαστεί συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων που θα εξεταστούν από τους θεσμούς. Με τον Τσίπρα θα συζητήσουμε για την ελληνική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει οικονομική βοήθεια νωρίτερα αν επιτύχει τους στόχους της.