Στο μικροσκόπιο δύο ύποπτοι για τη δολοφονία Φόλεϊ

Οι δύο ύποπτοι θεωρούνται ως το «κλειδί» για τον εντοπισμό του εκτελεστή.

 

Δύο Βρετανοί τζιχαντιστές θεωρείται πως αποτελούν το «κλειδί» για τον εντοπισμό της ταυτότητας του εκτελεστή του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει.

Ο ένας από αυτούς, ο 30χρονος Aine Davis, εγκατέλειψε πέρυσι το Λονδίνο προκειμένου να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror, η 27χρονη σύζυγός του, Amal El-Wahabi, είχε καταδικαστεί για χρηματοδότηση τρομοκρατών. Πρώην έμπορος ναρκωτικών, γνωστός ως Biggz, ο Davis ασπάστηκε το Ισλάμ ενώ ήταν κρατούμενος στη φυλακή.

Η αστυνομία ερευνά διασυνδέσεις του με εξτρεμιστές στο Λονδίνο, ενώ δεν έχει αποκλειστεί από την έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας του εκτελεστή, ο οποίος αποτελεί μέλος μια ομάδας τριών Βρετανών τζιχαντιστών με το ψευδώνυμο «Μπιτλς».

Ένας δεύτερος πιθανός σύνδεσμος είναι ο 23χρονος ράπερ από το Λονδίνο, Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος εγκατέλειψε το αξίας 1 εκατομμυρίου σπίτι της οικογένειάς του στη Μέιντα Βέιλ για να ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία. Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες του με όπλα.

 

Πηγή: Newsbeast.gr