Στο Προεδρικό Μέγαρο o πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για το κρίσιμο συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το αίτημα του Αλ. Τσίπρα χθες κατόπιν της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα.

 

Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο δίδεται η ευκαιρία αφενός στον πρωθυπουργό να ενημερώσει για όλες τις πτυχές που αφορούν ευθέως τους πολίτες και αφετέρου στους πολιτικούς αρχηγούς να λάβουν ξεκάθαρη θέση στην ίσως κρισιμότερη στιγμή του μεταπολιτευτικού βίου.

 

Μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, στο συμβούλιο αρχηγών θα μετάσχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.

 

Στη δική του δήλωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την αντιπολίτευση «να σκεφτεί πατριωτικά» και χαρακτήρισε «υποχρέωση»την εθνική ενότητα, καλώντας τον πρωθυπουργό να βρει τον τρόπο να τη διασφαλίσει.

 

Υψηλούς τόνους έναντι της αντιπολίτευσης υιοθέτησε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για κλείσιμο των τραπεζών με τη δική της προτροπή.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στο λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας».

 

«Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας»είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς τους εταίρους για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

 

Ο γγ της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένος να αρνηθεί την πρόσκληση για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς.

 

Πηγές: ΕΡΤ, MEGA, ΑΠΕ-ΜΠΕ