Στο «σκοτάδι» Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη και Αμμουλιανή!

«Επί ξύλου κρεμάμενοι» μένουν δεκάδες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων στην προ του Άθω περιοχή από τις ενέργειες της ΔΕΗ, που δε λέει να λύσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης και εν μέσω τουριστικής περιόδου η περιοχή μένει για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το halkidikinews, περισσότερες από 25 στιγμιαίες ή πολύωρες έως και 7 ώρες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 15 μέρες στα χωριά Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη, και Αμμουλιανή.

Σε κοινή τους επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής Δημήτρης Χαδαλής, ζητούν άμεση αποκατάσταση του προβλήματος διότι όπως τονίζουν ο τουρισμός της περιοχής αυτής δεν μπορεί να αντέξει και τέτοιου είδους χτυπήματα.

 

Οι δύο πρόεδροι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους:

«Πολλές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έχουν ήδη καταστραφεί και οι επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν, οι δε τουρίστες που στην αρχή έδειχναν κατανόηση άρχισαν να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται απειλώντας με αναχωρήσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν τα προβλήματα της προβληματικής ηλεκτροδότησης οφείλονται σε ελλιπή συντήρηση του δικτύου και των μηχανημάτων της ΔΕΗ η σε κάποια σοβαρή βλάβη γιατί δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση, αλλά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να γίνει πλέον ανεκτή.

Κύριοι ο τουρισμός της περιοχής αυτής δεν μπορεί να αντέξει και τέτοιου είδους χτυπήματα.

Παρακαλούνται όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τελειώσει άμεσα η μεγάλη αυτή ταλαιπωρία.

Εμείς επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε, και να προστατεύσουμε το τουριστικό προϊόν της προ του Άθω περιοχής που τόσο βάλλεται τον τελευταίο καιρό, γιατί τέτοια φαινόμενα όπως η πολύ κακή ηλεκτροδότηση τα τελευταία χρόνια το υποβαθμίζουν».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr