Στον ΟΣΕ εγκαινίασαν φεστιβάλ παρουσία του δημάρχου χωρίς άδεια από το δήμο

Φεστιβάλ χωρίς άδεια άρχισε να διοργανώνει η ΓΑΙΑΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όμως βρήκε μπροστά της την αστυνομία! 

 

Το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ, που εγκαινιάστηκε σε λαμπρή εκδήλωση από τον ίδιο το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να το επισκεφθούν, δεν είχε πάρει τις απαιτούμενες άδειες από τις δημοτικές υπηρεσίες για τα σταντ που έστησαν έμποροι αλλά ειδικά για το λούνα παρκ και γι’ αυτό έκλεισε! Το φεστιβάλ πρόλαβε να λειτουργήσει… μισή μέρα.

 

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά την εντυπωσιακή τελετή των εγκαινίων που έκαναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, ο οποίος επισκέφθηκε μόνον γι’ αυτό το λόγο τη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε πως όλες οι εγκαταστάσεις ήταν στον… αέρα. Μοναδική άδεια που υπήρχε ήταν η σύμβαση ενοικίου που είχε συνάψει η εταιρεία η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση με τον ΟΣΕ για την κατάληψη του χώρου.

 

Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής ο υπεύθυνος του λούνα παρκ που έχει στηθεί στο πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και επρόκειτο να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, καθώς και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια από το δήμο, στον οποίο υπάγεται η αρμόδια επιτροπή. Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι για το λούνα παρκ έχει υποβληθεί σχετική αίτηση στις δημοτικές υπηρεσίες, όμως μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί άδεια, καθώς ο φάκελος ήταν ελλιπής.

Ο πανικός που προκλήθηκε στους διοργανωτές και ειδικά στους συμμετέχοντες είχε αποτέλεσμα να αρχίσουν να συγκεντρώνουν έγγραφα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες άδειες από το δήμο.

“Εμάς μας διαβεβαίωσαν πως ήταν όλα εντάξει, άλλωστε δεν είχαμε υποχρέωση να εκδώσουμε άδειες”, έλεγαν στους αστυνομικούς οι έμποροι οι οποίοι συμμετείχαν στα σταντ του χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ, τα οποία έχουν στηθεί δίπλα στην κεντρική είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Πάντως μέχρι χθες οι υπεύθυνοι δεν είχαν άδειες στα χέρια τους.
 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ αγνοούσαν τις διαδικασίες αυτές και μάλιστα είπαν στα εγκαίνια ότι με τη συγκεκριμένη δράση -του χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ- εγκαινιάζουν μία ευρύτερη συνεργασία των δύο φορέων.
Από χθες πάντως εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν το φεστιβάλ έλεγαν ότι υπεύθυνη για τις άδειες ήταν η εταιρεία που σύναψε σύμβαση με τον ΟΣΕ και νοίκιασε τους χώρους.

Υποστήριξαν ότι το θέμα των αδειών θα επιλυθεί σύντομα, πρόσθεσαν όμως ότι η πυροσβεστική δεν δέχτηκε τα σχετικά έγγραφα που υποβλήθηκαν και ζήτησε τροποποιήσεις. “Θα τελειώσει γρήγορα το θέμα και θα λειτουργήσει”, διαβεβαίωναν εκπρόσωποι των διοργανωτών και σημείωναν πως δεν είναι απαραίτητη η έγκριση του δήμου.

Ωστόσο για την έκδοση άδειας ειδικά για το λούνα παρκ το πλαίσιο του νόμου είναι αυστηρό, ειδικά μετά το θανατηφόρο ατύχημα που είχε συμβεί στην Αθήνα, γι’ αυτό και οι έλεγχοι της αστυνομίας εντατικοί ως προς αυτόν τον τομέα.

 

Πηγή: Μακεδονία