Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα η Φώφη Γεννηματά

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει δεκτή σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με κύριο θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, η κ. Γεννηματά είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον  ότι κατέστησε την Ελλάδα χώρα-παρία της Ευρώπης.

Εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επέστρεψε από τις Βρυξέλλες παρουσιαζόμενος «ως θριαμβευτής», την ώρα που απλώς «προσωρινά αποφύγαμε τα χειρότερα».

«Σας άκουσα να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά.
«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα σύνορά μας για τις επόμενες 15 ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν μέχρι σήμερα είχατε μια ολοκληρωμένη πολιτική στο προσφυγικό, θα μπορούσατε να απαιτήσετε από τους ομόλογους σας να δεσμευτούν γραπτά ότι δεν θα υπάρχουν μονομερείς αποφάσεις για κλείσιμο συνόρων. “Θα μπορούσατε να απαιτήσετε επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Για να μη χρειάζεται η Ευρώπη το ΝΑΤΟ. Να πιέσετε τους εταίρους για να αναλάβουν γρήγορα το μερίδιο που τους αναλογεί στη μετεγκατάσταση προσφύγων. Όλα αυτά θα ήταν στα χτεσινά Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αν είχατε κάνει το καθήκον σας. Αντί για αυτό πήραμε μια παράταση ‘ζωής’ για 15 μέρες. Και ο χρόνος για τις δεκαπέντε μέρες άρχισε να μετρά αντίστροφα» είχε τονίσει.