Στους δρόμους εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 10 μήνες για τα νυχτερινά και τις εξαιρέσιμες.

“Η 4η ΥΠΕ έχει πληρώσει ένα τμήμα των οφειλών για τις εφημερίες στο ιατρικό προσωπικό αλλά εδώ και 10 μήνες δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα στο υπόλοιπο προσωπικό. Το ποσό που έχει να λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος είναι γύρω στα 1.500 ευρώ. Η 3η ΥΠΕ έχει πληρώσει τους εργαζόμενους για τους εννιά μήνες του 2015, άρα δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων αλλά κάτι γραφειοκρατικό.

Αυτό ανέφερε, αρχικά, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Πέτρος Κετικίδης, για να προσθέσει:

“Έχουμε έγγραφο του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ, όπου δεσμεύεται ότι 30 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2015 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και σήμερα έχουμε 11 Νοεμβρίου. Πολύ φοβόμαστε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τον επόμενο μήνα, τότε τα λεφτά θα επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε δικαστικά”.

Ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και τόνισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή οφείλεται στην αδυναμία της ΥΠΕ να διαχειριστεί τον όγκο εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

“Καταβάλλουμε προσπάθειες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα μέχρι το Δεκέμβριο” είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Θεοδωρίδης.