Στρατόπεδο Κόδρα: Το έκαναν χωματερή!

Χωματερή θυμίζει τμήμα του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά. Επικεφαλής δημοτικής παράταξης καταγγέλλει ότι ο δήμος εναποθέτει στον χώρο απορρίμματα, ενώ τονίζει ότι παντού επικρατεί η εικόνα της εγκατάλειψης και της καταστροφής, παρά τις φωνές που υψώνονται για αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου.

 

«Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς έχουν εναποθέσει στερεά απορρίμματα, όπως κλαδιά, παλιά έπιπλα και μπάζα. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υποβαθμίζει το περιβάλλον» καταγγέλλει ο Μανόλης Λαμτζίδης, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.

«Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται εδώ και χρόνια για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου, ο Δήμος Καλαμαριάς δεν κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει ο κ. Λαμτζίδης και προσθέτει ότι στον χώρο «λειτουργεί παράνομα κυνοκομείο, τα κτίρια που κρίθηκαν διατηρητέα ρημάζουν, ενώ ορισμένοι καλλιεργούν ακόμη και δενδρύλλια κάνναβης».

«Τα κλαδιά και τα παλιά έπιπλα που υπάρχουν στο πρώην στρατόπεδο εναποτέθηκαν εκεί προσωρινά για να γίνει η διαλογή και να καταλήξουν στον ΧΥΤΑ» λέει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Σταύρος Ζαμπέτογλου.

 

Προσθέτει ότι εδώ και δεκαετίες ο δήμος διεκδικεί από την Πολιτεία το πρώην στρατόπεδο, τονίζοντας ότι υπάρχουν σχέδια για να μετατραπεί σε έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την ανατολική θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: Δημοκρατία