Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μπάμπη Τσιλιανίδη, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία στο ΑΧΕΠΑ και η υπόθεση του οποίου εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη.

Επίσης συγκεντρώθηκαν και μέλη της ΒΙΟΜΕΤ καθώς εκδικάζεται και η υπόθεση για την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας.

 

Στις 12:30 μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Θεσσαλονίκης πρόκειται να συγκεντρωθούν έξω από την επιθεώρηση μεταλλείων βορείου Ελλάδος για να διαμαρτυρηθούν για παράνομες εκσκαφές.
 
Στις 13:00 το μεσημέρι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν μικροφωνική συγκέντρωση έξω από την λέσχη του ΑΠΘ  για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
 
Μέλη της ΕΛΜΕ αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 15:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων.
 
Και τέλος στις 19:00 το απόγευμα μέλη της ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου. Πρόκειται για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο και των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης που θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.