Συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πλατείες την ώρα του Eurogroup

Σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής στο έκτακτο Eurogroup καλούν δεκάδες σελίδες στο facebook (και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για τις 18.00 το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τα κυριότερα ραντεβού σε Πλάτεια Συντάγματος και Λευκό Πύργο.

 

Στο facebook έχουν ανοίξει δεκάδες σελίδες προώθησης της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις, με κεντρικό αυτό για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου και αναφέρεται ότι το πρώτο ραντεβού είναι για σήμερα Τετάρτη στις 18.00, στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση σχεδιάζεται και για την Κυριακή 15 του μήνα και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με χαρακτηριστικό hashtag #15_2JeSuisHellas.

 

Στην πλατεία Συντάγματος ο υδράργυρος θα είναι πολύ κοντά στο μηδέν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αλλά η αίσθηση θα είναι σαν η θερμοκρασία να ήταν στους -3, ενώ οι ελαφροί βοριάδες και η σταδιακή απομάκρυνση των συννέφων αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση όσο περνάει η ώρα.

 

Οριακά καλύτερη θα είναι η κατάσταση και στον Λευκό Πύργο, όπου η θερμοκρασία θα είναι ως 2 βαθμούς Κελσίου και η αίσθηση θα είναι σαν -2%, λόγω των ασθενών βοριάδων.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού!».