Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης από τους απεργούς της Coca-Cola (ΦΩΤΟ)

Έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται οι απεργοί της Coca-Cola.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

 

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Έναν παρατεταμένο αγώνα που ξεπέρασε τον ένα χρόνο, δύσκολο, σκληρό και επίμονο, που άλλαξε τις ζωές τους και τις συνειδήσεις τους, παρά τις δικαστικές διώξεις από την πλευρά του καπιταλιστή εργοδότη.

Ένας απεργιακός αγώνας που τον δίνουν 40 άνθρωποι, απολυμένοι και εργαζόμενοι μαζί, απέναντι σε μια εταιρεία κολοσσό του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει την αμέριστη στήριξη όλων των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Αυτό όμως είναι το όπλο των απεργών απέναντι στην πολυεθνική, γιατί οι αγώνες που δίνονται ενάντια στις απολύσεις μαζί με τους εργαζόμενους έχουν προοπτική διάρκειας και νίκης.

Παρά τις διώξεις, τον αποκλεισμό από ΜΜΕ, τις οικονομικές δυσκολίες και την κούραση, οι απολυμένοι είναι κάθε μέρα στο δρόμο, στη στεριά και στα νησιά, σε πόλεις και χωριά και στο διαδίκτυο, κάνουν το λαό κοινωνό του μεγαλειώδη αγώνα τους για την επαναπρόσληψη όλων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι απεργοί της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ στη Θεσσαλονίκη δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους, ότι μπορούν να οργανωθούν και να δώσουν μεγάλους αγώνες διαρκείας, ακόμη και σε έναν εργασιακό χώρο, χωρίς την αναμονή των μεγάλων γενικών απεργιών όπου και όταν οι συνθήκες ωριμάσουν. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ότι, όταν η εργατική τάξη οργανώνεται, μπαίνει στον δρόμο του αγώνα, όσο δυνατός και αν είναι ο αντίπαλος.

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, είναι στο πλευρό των απεργών και καλεί το λαό να σταθεί πλάι στους απεργούς, να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης, να αποκτήσει η αλληλεγγύη κινηματικά χαρακτηριστικά, να ενωθεί με το λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά.
 

Δείτε φωτογραφίες: