Συμβολική κατάληψη του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα την Τετάρτη

H Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, την Τετάρτη, 1 Ιουλίου και από τις  5:00μμ-10:00μμ  διοργανώνει εκδήλωση-συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα ( στο «δασάκι» δίπλα στο κτήριο Διοίκησης) με κεντρικό σύνθημα « Πρ. Στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης – Ανάσα για όλη τη Θεσσαλονίκη».

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από δημοτικούς συμβούλους της ΡΕΚΚ, με θέμα την ιστορική διαδρομή της περιοχής , τα προβλήματα και τη νομική του κατάσταση, το παράνομο κυνοκομείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις προοπτικές  ανάδειξής του σε μητροπολιτικό πάρκο αναψυχής με ήπιες χρήσεις για τους επισκέπτες, αλλά και τη ευρύτερη κίνηση για απόδοση των  πρώην στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης στις τοπικές κοινωνίες .

 

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους  δημοτικών παρατάξεων άλλων  Δήμων, τοπικών συλλογικοτήτων , κινημάτων και κινήσεις πολιτών. Θα ακολουθήσει  συζήτηση.  

 

Την εκδήλωση θα κλείσουν ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα.

 

Στο χώρο, τα μέλη της ΡΕΚΚ  θα συγκεντρώνουν τρόφιμα  μακράς διάρκειας και ατομικά  είδη  υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς  καθώς και παλιά  ρούχα , βιβλία, περιοδικά και παιχνίδια που θα δοθούν στους άπορους κατοίκους της Καλαμαριάς και στους κρατούμενους των Φυλακών Διαβατών.

 

Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση  με φωτογραφίες από το χώρο του πρ. Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr