Συναγερμός στην Κίνα για τις φονικές πλημμύρες

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Γκουιζού, στα νότια και άλλοι εννέα στην πόλη Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας. Τα υπόλοιπα θύματα προέρχονταν από την επαρχία Σετσουάν και την Αυτόνομη Περιοχή Γκουανγκσί Ζουάνγκ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάλεσε τους φοιτητές που δίνουν εξετάσεις το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς σε ορισμένες περιοχές αναμένονται και πάλι σφοδρές βροχοπτώσεις. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα δεν προβλέπονται μόνο για τα νότια αλλά και τις βόρειες επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν και την αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας.

 

Η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστροφών ανακοίνωσε ότι 239.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και 116.000 χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια.

 

Πιο έντονα έχουν πληγεί οι επαρχίας Λουζάι και Γκουανγκσί, όπου χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς υδροδότηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Στην περιοχή Φενγκσάν έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία ενώ 480 μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία καθώς το νερό από τις πλημμύρες έφτασε σε ύψος το 1,8 μέτρο.