Συνάντηση Γ. Μπουτάρη με αντιπροσωπεία του δήμου Κονάκ Σμύρνης

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κονάκ Σμύρνης με επικεφαλής τη Δήμαρχο Sema Pekdas, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Θεσσαλονίκης και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσίασε στην ομόλογό του τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών, καθώς και τις προσπάθειες της διοίκησης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης κοινών δράσεων μεταξύ των δύο πόλεων, οι οποίες, όπως επισημάνθηκε, έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν μέσα στον επόμενο χρόνο να οργανωθεί παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη και αντίστοιχα της Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι δύο πόλεις να προβάλουν τον πολιτισμό, τις δραστηριότητές τους σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης, αλλά και τη γαστρονομία τους.

Στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κονάκ Abdulcelil Durdu και εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Λαϊκού Κόμματος.