Συνελήφθη για εκβιασμό υποψήφιου δημάρχου

Με την κατηγορία της εκβίασης του υποψήφιου δημάρχου Αιγιαλείας συνελήφθη στο Αίγιο 45χρονος ο οποίος ζήτησε συνολικά 70.000 ευρώ για να σταματήσει την ανάρτηση συκοφαντικών σχολίων σε τοπικά διαδικτυακά μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 45χρονος συνελήφθη την στιγμή που παρελάμβανε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

 

Ειδικότερα, η επιχείρηση για την σύλληψη του 45χρονου ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς απαίτησε εκβιαστικά από υποψήφιο δήμαρχο, διαμέσου φιλικού του προσώπου, αρχικά το χρηματικό πόσο των 50.000 ευρώ και στην συνέχεια 20.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσει την ανάρτηση συκοφαντικών σχολίων, σε τοπικά διαδικτυακά μέσα.

 

Έτσι λοιπόν, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση μεταξύ του συλληφθέντα και του υποψηφίου δημάρχου, παρουσία του φιλικού προσώπου του δημάρχου, προκειμένου ο υποψήφιος να παραδώσει στον 45χρονο το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ θα τα παραλάμβανε έπειτα από λίγες ημέρες.

 

Όμως, την στιγμή που ο 45χρονος παρελάμβανε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

 

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, εξαπάτηση εκλογέων και συκοφαντική δυσφήμιση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ