Συνέντευξη της ηθοποιού Αθηνάς Οικονομάκου στο radio1d.gr

H Αθηνά Οικονομάκου μιλά στη Φωτεινή Γιολτζίδου.

 

1.Συμμετέχετε στην παράσταση του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη, ¨Το ΚΤΕΛ¨, που θα παίζεται ως τις 18 Μαΐου στο θέατρο Ράδιο Σίτι, στη Θεσσαλονίκη. Ποιος είναι ο ρόλος σας;

¨ΤΟ ΚΤΕΛ¨ είναι μια ανατρεπτική, μαύρη κωμωδία με πολλές στιγμές γέλιου. Η παράσταση πήγε πολύ καλά στην Αθήνα, και έτσι ήρθαμε και στη Θεσσαλονίκη, ανανεωμένοι και πολύ δυνατοί. Είναι ένα πολύ ωραίο έργο, αλλά και μια όμορφη ομάδα ηθοποιών που είναι και φίλοι πια, οπότε υπάρχει τρομερή χημεία. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να περνάει ο κόσμος καλά, να ξεχνιέται για 2 ώρες, να διασκεδάζει. Στη παράσταση εγώ κάνω τη ¨Σταρ Πελλοπόνησος ¨, ένα κορίτσι με τρομερή αφέλεια που προκαλεί πολύ γέλιο. Η φιγούρα που υποδύομαι είναι πραγματική και η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά βλέπω τέτοιες ¨Σταρ¨ στους δρόμους. Όλοι οι ρόλοι της παράστασης είναι πραγματικοί, οπότε μπορεί να σου θυμίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο.

 

2. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μηνύματα στο έργο ή αρκείται στο να περνάει καλά ο κόσμος;

Σε κάθε περίπτωση αυτό εξαρτάται από το τι ζητάει ο κάθε θεατής. Στο δικό μας έργο προσφέρουμε άφθονο γέλιο, αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι αυτό το έχει ανάγκη ο κόσμος μέσα σε όλα αυτά που περνάει σήμερα. Όποιος έρθει, θα γελάσει σίγουρα με την ψυχή του.

 

3. Είναι ικανή μια παράσταση να κάνει έναν άνθρωπο να ξεχάσει τα προβλήματά του;

Ναι, στη δική μας παράσταση συμβαίνει αυτό. Ο κόσμος που φεύγει μας λέει πάντα ότι πέρασε καλά και ξέχασε για 2 ώρες ό, τι άσχημο συνέβη στην καθημερινότητά του. Είναι εγγύηση για να περάσει κάποιος απλά όμορφα.

 

4. Πώς βλέπετε τα θεατρικά πράγματα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας;

Δόξα το Θεώ, πάνε καλά. Γίνονται πράγματα και το θέατρο προχωράει δυναμικά. Οι καλές παραστάσεις πάνε καλά και ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο. Είναι ένα είδος διασκέδασης που προτιμάει από οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν είναι καθόλου αντιφατικό με την οικονομική κρίση, μιας που ο κόσμος επιλέγει να ψυχαγωγηθεί βλέποντας μια θεατρική παράσταση, αντί να πάει απλώς για ένα καφέ ή ένα ποτό.

 

5. Έχετε προγραμματίσει κάτι για το καλοκαίρι;

Όχι, δεν έχω κλείσει καμία δουλειά. Η παράσταση τελειώνει εδώ, εγώ σταματάω τα γυρίσματα για τα ¨Κλεμμένα Όνειρα¨ και ο επόμενος χειμώνας μάλλον θα έχει θέατρο.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr