Σύνθια Σάπικα: Δεν πρέπει καμία ψήφος να πάει χαμένη. Η δύναμή μας είναι οι επιλογές μας.

Έκκληση να μην υπάρξει αποχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκανε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σύνθια Ροδάνθη Σάπικα, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στους 102FM.

«Δεν πρέπει καμία ψήφος να πάει χαμένη, όλοι οφείλουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Η δύναμή μας είναι οι επιλογές μας. Ο καθένας αφήνει το στίγμα του πάνω στη γη, αλλά μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» τόνισε η κ. Σύνθια Σάπικα. Κάλεσε επίσης τους πολίτες «να ενημερωθούν για τα προγράμματα των κομμάτων, να επιλέξουν αυτό που μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα», ενώ ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν τους πολιτικούς που θα εμπιστευτούν με οδηγό τα βιογραφικά τους.

Στην ερώτηση πώς κρίνει την ανανέωση των ψηφοδελτίων η υποψήφια βουλευτής ξεκαθάρισε ότι τιμά και σέβεται όλους όσοι ασχολούνται πολλά χρόνια με την πολιτική, καθώς αυτό προϋποθέτει κατάθεση ψυχής, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «πιστεύω στην αλλαγή και θεωρώ ότι, αυτή τη στιγμή, τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτική έχουν ανάγκη από νέα πρόσωπα».

Η κ. Σύνθια Σάπικα αναφέρθηκε και στη δική της συμμετοχή στην πολιτική, λέγοντας ότι «έχω πολλές ιδέες και όρεξη για δουλειά. Θα είμαι εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για να διεκδικήσω αυτά που της αξίζουν. Απουσιάζουν η οργάνωση και το όραμα, από την πόλη. Πρέπει να κινηθούμε, όλοι μαζί, προς τη σωστή κατεύθυνση και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα και να εκτοξευθεί η Θεσσαλονίκη».

Η κ. Σύνθια Σάπικα αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη που είναι αναγκαία να υπάρξει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα προκειμένου οι νέοι να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. «Οι μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας θα φέρουν, μεταξύ άλλων, επενδύσεις και σταθερό φορολογικό σύστημα που δε θα διώχνει τους επιχειρηματίες, αλλά θα τους δίνει κίνητρα να παραμείνουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΕΡΤ είναι να την καταστήσει ανταγωνιστική και να τη βοηθήσει να αποκτήσει ένα διακριτό ρόλο. «Με ρωτάνε συνεχώς για το «μαύρο» της ΕΡΤ. Το έχει απαντήσει ξεκάθαρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει πει ότι η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει». Είναι πολύ άσχημο να χαλιναγωγείς ανθρώπους με τον φόβο. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ένα υπέροχο και ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό και όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να αποδείξουμε τον σημαντικό της ρόλο», τόνισε.