Σύνθια Σάπικα: Η ευλογία του κ.κ. Βαρνάβα τα αγαπημένα μου παιδιά παραδοσιακοί χοροί

Είχα την τιμή να επισκεφθώ στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως κ.κ Βαρνάβα. Μου έδωσε την ευλογία του, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε καίρια ζητήματα και άκουσα τις ανησυχίες του για τις Δυτικές συνοικίες.
 
* Βρέθηκα σε αγαπημένα και γνώριμα μέρη. Με τα παιδιά στον «Φάρο του Κόσμου» στο Δενδροπόταμο δεν ήταν η πρώτη φορά που συνομίλησα. Έχουμε μια μακρόχρονη σχέση, όπως και με τον πατέρα Αθηναγόρα καθώς συμμετέχω εθελοντικά στις δράσεις τους. Ενημερώθηκα για τις εργασίες που είναι, αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη, για την κατασκευή του νέου σπιτιού του Φάρου του Κόσμου και για τις ανάγκες των παιδιών που πρόκειται να φιλοξενηθούν σε αυτό. Οι μαθητές μου μίλησαν με ενθουσιασμό για τα καλοκαιρινά τους σχέδια. Με τους μεγαλύτερους συζητήσαμε την προοπτική του πανεπιστημίου. Τους προέτρεψα να πιστέψουν στις δυνατότητές τους καθώς διαθέτουν όλα τα εφόδια.
Ο Ίνος, ένα από τα παιδιά του πατέρα Αθηναγόρα που προετοιμάζεται για την Σχολή Καλών Τεχνών μου χάρισε ένα καταπληκτικό του σκίτσο. Συμφωνήσαμε ότι μετά τις εκλογές, θα κάνουμε μαζί μια έκθεση ζωγραφικής.
Ένα άλλο παιδί μου διηγήθηκε τη συγκινητική του ιστορία καταλήγοντας ότι «στην Αλβανία μου λένε ότι είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ότι είμαι Αλβανός. Νιώθω σαν σπόρος που δεν φύτρωσε πουθενά».Στο Δενδροπόταμο συντελείται ένα πολύ σημαντικό έργο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στον «Φάρο του Κόσμου» και θα αγωνίζομαι από όποια θέση και αν βρίσκομαι για το καλό αυτών των παιδιών.
 
*Αποφάσισα ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλω να κάνω μετά τις 7 Ιουλίου είναι να γραφτώ σε σχολή παραδοσιακών χορών. Βλέποντας πόσο κοντά έφερνε ο χορός τους ανθρώπους σε μια πανήγυρη στην οποία βρέθηκα, πόσο τους ένωνε η παράδοση και η συμμετοχή σε κάτι κοινό, συγκινήθηκα πραγματικά. Είδα 200 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, γονείς και ηλικιωμένους, να χαμογελάνε παρέα και να περνάνε αληθινά καλά, ενωμένοι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Είμαι ευγνώμων που υπήρξα για λίγο μέλος της.
 
*Έδωσα ήδη αρκετές συνεντεύξεις και δεν κρύβω ότι ακόμη νιώθω λίγο αμήχανα που δεν θέτω εγώ τις ερωτήσεις!
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
Καλαποθάκη 8 – Θεσσαλονίκη
Τ: 6947926333
M:vote@synthiasapika.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Έφη Τσαμπάζη 
T: 6945908567
www.synthiasapika.gr