ΣΥΡΙΖΑ: Οι ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο περιστατικό με το επεισόδιο με αστυνομικούς στο Γκάζι υποστηρίζοντας ότι «η ανευθυνότητα των Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στα Σώματα Ασφαλείας και με λίγες μέρες εκπαίδευση «δίνοντάς τους όπλο τους έβαλαν στους δρόμους για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολείες».

Σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από ερώτηση του κ. Ραγκούση προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας ότι σε βραδινή έξοδο, εκτός υπηρεσίας, δύο ειδικών φρουρών και ενώ διασκέδαζαν στο Γκάζι, διαπληκτίστηκαν με άγνωστο άτομο και στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα δέκα ατόμων. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς διέφυγε ενώ ο άλλος πέφτοντας στο πεζοδρόμιο εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό του όπλο για άγνωστη αιτία το οποίο στην συνέχεια το έχασε. Το όπλο βρέθηκε από άντρες της ΕΛ.ΑΣ την επόμενη μέρα ενώ και για τους δύο ειδικούς φρουρούς έχει σχηματιστεί φάκελος και γίνεται προανάκριση με το ερώτημα της διαθεσιμότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες. «Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες».

Αποτέλεσμα; Δύο από αυτούς τους ειδικούς φρουρούς ενεπλάκησαν σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι εκτός υπηρεσίας, χτυπήθηκαν, έπεσε πυροβολισμός και χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο του ενός.

Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς. Είναι εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη.


Πηγή: iefimerida.gr