Σύσκεψη Γεωτεχνικών με Σ. Αβραμόπουλο

Σύσκεψη γεωτεχνικών (γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι) για τις εκλογές, διοργάνωσε η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στον πολυχώρο Εν’ Αρχή. Ομιλητής ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σωτήρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς και γεωπόνος Βικέντιος Αντωνάκης.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει η περιφερειακή διοίκηση στην άσκηση της αγροτικής πολιτικής μέσω της διαχείρισης του 37% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αποτελεί πυλώνα της ΚΑΠ, αλλά και το ρόλο που έχει στα αντιπλημμυρικά έργα, την αγροτική οδοποιία κ.α. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της περιφέρειας στους αστικούς σχεδιασμούς τόσο για το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα όσο και γενικότερα. Ανέδειξε το πώς αυτοί οι σχεδιασμοί έχουν σχέση και με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και την πρόσδεση της κυβερνητικής πολιτικής πάνω σε αυτή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Στο πως στη Θεσσαλονίκη αυτή η πολιτική εκφράστηκε απροκάλυπτα και μέσω της τελευταίας ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, την παρουσία των αμερικάνικων συμφερόντων στην πόλη και τη συμφωνία των Πρεσπών. Κάλεσε τους γεωτεχνικούς να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Ο Βικέντιος Αντωνάκης, στάθηκε σε πλευρές της αστικής πολιτικής που υλοποιείται μέσω των δήμων και πώς μπορούν και αυτές να γίνουν κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.