Τα 20α Μερκούρεια και η 15η Βαλκανική Πλατεία στον δήμο Νεάπολης–Συκεών

Με την παράσταση “Godspell” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις 22 Αυγούστου και με την αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη συναυλία του Δημήτρη Μπάση την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πολιτιστικοί θεσμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών Μερκούρεια (22-31 Αυγούστου) και η Βαλκανική Πλατεία (31 Αυγούστου-6 Σεπτεμβρίου) αντίστοιχα.

 

Τα Μερκούρεια είναι η ετήσια συνάντηση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Δημοτικού Θεάτρου Συκεών και του Θεατρικού Εργαστηρίου Νεάπολης ΘΕΣΠΙΣ.

 

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΚΒΘΕ προκειμένου να φιλοξενούνται παραστάσεις του σε διάφορες δράσεις του δήμου.

 

Κύριος σκοπός είναι όλοι οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του δήμου να μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις του ΚΘΒΕ με ένα ελάχιστο τίμημα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, δεδομένου ότι, τώρα πλέον, το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τη χρηματοδότηση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών από τους δήμους.

 

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Γιώργος Θώμογλου, τόνισε, από την πλευρά του, ότι σκοπός δεν είναι η κερδοφορία, αλλά η κοινωνική προσφορά.

 

Σημειώνεται ότι οι δύο παραστάσεις που ανεβάζουν στα Μερκούρεια το Δημοτικό Θέατρο Συκεών και το Θεατρικό Εργαστήρι ΘΕΣΠΙΣ της Νεάπολης δεν έχουν εισιτήριο εισόδου, αλλά απευθύνεται έκκληση σε όσους το επιθυμούν να ενισχύσουν με προφορές σε είδος το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που λειτουργούν ο δήμος και το Κέντρο Εργάνη.