Τα γυρίσαν πάλι και ετοιμάζουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ετοιμαστείτε για το τελευταίο -ελπίζουμε- και μεγαλύτερο βασανιστήριο αυτής της μνημονιακής εξουσίας σε βάρος όλων μας για φέτος.Ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά καταλαβαίνουν, καθώς κράτος και τράπεζες, αφού μας φτωχοποίησαν με υπερχρεώσεις και υπερφορολογήσεις, θα κατασχέτουν την πρώτη και μοναδική κατοικία μας και θα εξακολουθούμε να τους χρωστάμε.

 

Το επιτελείο Σαμαρά-Βενιζέλου-Χαρδούβελη-Στουρνάρα έχει αποθρασυνθεί τελείως.

 

Επί ημέρες έκαναν μπρος-πίσω για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Πότε ακούγαμε από τα παπαγαλάκια τους στα συστημικά ΜΜΕ ότι θα επαναλάβουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πότε ακούγαμε ότι θα τους παρατείνουν για ένα χρόνο ή έξι μήνες και πότε ακούγαμε ότι θα αλλάξουν τον ευεργετικό για εμάς νόμο Κατσέλη και θα τον ράψουν στα μέτρα των τραπεζών.

 

Τελικά, απλά οι εξουσιαστές και υπηρέτες των κερδοσκόπων και της τρόικας έκαναν ότι υπαγόρευσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και το επιτελείο του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κομισιόν.

 

Προχωρούν στην επανάληψη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και έχοντας αυτό το εκβιαστικό βέλος στη φαρέτρα τους μπορούν πλέον να προχωρούν σε τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων που σημαίνει δηλαδή να εκχωρούν τα στεγαστικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει ο δανειολήπτης σε εταιρίες φαντάσματα που μια κακή πρωία έρχονται και του λένε μας χρωστάς τόσα, σου κατάσχουμε το σπίτι.

 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, διότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η ελληνική πολιτικοοικονομική εξουσία εκχώρησε την εθνική κυριαρχία στην τρόικα και κατ’ επέκταση στα γεράκια που καραδοκούν για να σκυλεύσουν το λεηλατημένο κορμί της ελληνικής οικονομίας.

 

Μεταξύ άλλων, εκχωρήθηκε από την ελληνική επίσημη Πολιτεία το δικαίωμα στην τρόικα να αποφασίζει για την εθνική οικονομία, δηλαδή πόσο θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, πότε θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι εγχώριες τράπεζες και πότε θα βγουν στο σφυρί και για πόσο οι πρώτες κατοικίες των δανειοληπτών.

 

Οπου δεν πίπτει τρόικα, πίπτει κράτος και τράπεζα

 

Κατά το όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, έτσι και η κυβέρνηση και οι τράπεζες επινοούν νέα βασανιστήρια για να αφαιμάξουν τα ελληνικά νοικοκυριά, εκεί όπου η τρόικα δεν μπορεί να πλησιάσει.

 

Ετσι, αφήνουν τώρα να διαρρεύσει μέσω των παπαγάλων τους στα συστημικά θαλασσοδανειζόμενα ΜΜΕ ότι για να σώσει ο δανειολήπτης την πρώτη κατοικία του πρέπει να υπαχθεί μεν στον ευεργετικό νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το νόμο Κατσέλη, αλλά προηγουμένως θα φροντίσουν ώστε να υποχρεωθεί ο δανειολήπτης να συρθεί στο ίδιο τραπέζι με τους τραπεζίτες για να βρουν εξωδικαστική λύση που προφανώς θα συμφέρει τις τράπεζες.

 

Σε όσα αφήνουν να διαρρεύσει, οι κυβερνώντες φροντίζουν να θολώνουν τα νέρα, υποστηρίζοντας ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί τροπολογία από βουλευτές και την τελευταία στιγμή να παραταθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών.

 

Παράλληλα, όμως, και αυτό είναι βέβαιο επιχειρούν με κάθε πλάγια μέθοδο να πάρουν μέτρα που θα προστατεύουν πλήρως τα συμφέροντα των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών, όπως έκαναν με τις κατάπτυστες αλλαγές στον Κώδικα Δικονομίας, στον οποίο αντέδρασαν και αντιδρούν οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα με αποχή.

 

Θα γίνει της… Ισπανίας

 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι βλέποντας να χάνει την εξουσία ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος των πολιτών, ρίχνοντάς τους στο λάκκο με τους γύπες που ονειρεύονται ως νέοι Νέρωνες να μετατρέψουν ολόκληρες μεγαλουπόλεις σε τουριστικά συγκροτήματα, παίρνοντας τζάμπα τα κατασχεμένα σπίτια.

 

Αραγε θα δούμε από την Πρωτοχρονιά σκηνές απείρου κάλλους ανάλογες με εκείνες στην Ισπανία με αστυνομικούς να σέρνουν ηλικιωμένες έξω από τα σπίτια τους καθ’ υπόδειξην τραπεζιτών για να τα δημεύσουν;

 

Η μήπως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να γίνει επιτέλους λίγο πιο συνεργάσιμη με τους πολίτες αντί να απειλεί ότι θα κατάσχονται μόνο τα σπίτια των μη συνεργάσιμων με τις τράπεζες δανειοληπτών;

 

Ο χρόνος θα δείξει. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, διότι ο αγώνας συνεχίζεται και είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να βρεθεί κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr