Τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Τα μεσάνυχτα θα διενεργηθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου -που έχει ζητήσει το ΚΚΕ- και επί ορισμένων άρθρων, τις οποίες αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη. Η ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 12:00.

Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, καθώς από τη λίστα όσων έχουν εγγραφεί για να πάρουν το λόγο, απομένουν περισσότεροι από 90 βουλευτές.

Συμφωνήθηκε ακόμα η συζήτηση επί των άρθρων να ξεκινήσει στις 14:00 και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 155 βουλευτών δεν αναμένονται εκπλήξεις πλην ίσως της καταψήφισης κάποιων άρθρων από τον συνεργαζόμενο, κατά τον ίδιο, με τους ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο. «Όποιοδήποτε άλλο “όχι” θα συνιστά έκπληξη για μας», λέει σε κατ΄ιδίαν συνομιλία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ν.Δ., η οποία βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου, ο δρόμος για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων περνά μέσα από το ανέβασμα των αντιπολιτευτικών τόνων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξηγώντας τους λόγους που η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων σημείωσε πως «όλα αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση». Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τα άρθρα που έστω κι αμυδρά, επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές. Κάτι που αναμένεται να πράξουν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ειδικά για προαπαιτούμενα που σχετίζονται με φορολογικές παραβάσεις, εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και νέες ποινικές κυρώσεις για τα εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 6.30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Πηγή: Ναυτεμπορική