Τα προβλήματα του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» έβγαλαν στον… δρόμο νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην έδρα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την έλλειψη προσωπικού.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη. Το νοσοκομείο δουλεύει σήμερα με το μισό προσωπικό που κανονικά θα έπρεπε να έχει. Οι εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολες. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστούν οι καλοκαιρινές άδειες. Είναι, άλλωστε, ανάγκη των εργαζομένων να πάρουν τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια το καλοκαίρι» ανέφερε η διευθύντρια της νοσοκομειακής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Πολυξένη Λαοπούλου.

«Έχουμε 40 ασθενείς με έναν μόνο νοσηλευτή. Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις λάθος. Θέλουμε στήριξη από κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και -αν γίνεται- να αυξήσουμε τις υπηρεσίες του νοσοκομείου μας. Αν ήμαστε περισσότεροι, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χειρουργεία, να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς, να ανοίξουμε κρεβάτια εντατικής θεραπείας που τώρα μένουν κλειστά», πρόσθεσε.