Ταξίδι στο Βελιγράδι: Άνοιγμα στα Βαλκάνια επιχειρεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Η προβολή της πόλης στη Σερβία είναι ο σκοπός της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Βελιγράδι το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου πολυμελής αντιπροσωπεία του κεντρικού δήμου.

 

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό του δήμου για άνοιγμα στην αγορά των Βαλκανίων και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας και εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Οργανισμού Τουρισμού θεσσαλονίκης, ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών πρακτορείων, των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ θεσσαλονίκης) και ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων.

Η παρουσίαση της θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού αλλά και γαστρονομικού προορισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη. Παράλληλα στη διάρκεια του τριημέρου οι εκπρόσωποι των κλάδων του τουρισμού και της εκπαίδευσης της πόλης θα έχουν συναντήσεις εργασίας με σέρβους ομολόγους τους, με σκοπό να δρομολογηθούν συμφωνίες και συνεργασίες.