Τελευταία ευκαιρία για ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Την… ύστατη προειδοποίηση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι ανασφάλιστα απηύθυνε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, προκειμένου να προβούν το συντομότερο δυνατόν στην τακτοποίηση της… «εκκρεμότητάς» τους.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η κ. Σαββαίδου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να… αιφνιδιάσει τον κόσμο, αλλά να ενημερώσει σε πρώτη φάση για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων στην κοινωνία αλλά και την ελληνική οικονομία (καθώς οι απώλειες στα κρατικά έσοδα φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ).

 

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα υπολογίζονται σε 1.000.000-1.100.000, δηλαδή περίπου ένα στα πέντε οχήματα που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι ανασφάλιστο, ενώ επισημάνθηκε ότι σε ετήσια βάση περίπου 91.000-92.000 εμπλέκονται σε ατυχήματα.

 

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις -οι οποίες θα γίνουν εντός του καλοκαιριού και θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο- να έχουν στην κατοχή τους όχημα το οποίο είναι ανασφάλιστο, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από τη ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται να προχωρήσουν στην ασφάλισή του εντός 8 ημερών, καταβάλλοντας υποχρεωτικά παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

 

Αυτό θα πρέπει να το προσκομίσουν μαζί με το παράβολο των 250 ευρώ στην ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής τους για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 

Οπως άφησαν να εννοηθεί τόσο η κ. Σαββαΐδου όσο και οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ, με την πληρωμή του παράβολου αυτού και την ασφάλιση του οχήματος ουσιαστικά «παραγράφονται» οι όποιες κυρώσεις από τη μη ασφάλιση.

 

Πηγή: Έθνος