Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο τραγικός επίλογος γράφεται στο Σελλί της Κρήτης, όπου συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος, συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 

Οδύνη, σπαραγμός, ερωτηματικά είναι όλα τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στα πρόσωπα των οικείων του για όσα οδήγησαν τον νεαρό στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες κόσμος έχει συρρεύσει στο Σελλί, αποχαιρετώντας με μπαλωθιές τον 20χρονο.

 

Τραγική φιγούρα οι γονείς του νεαρού που λύγισαν αντικρίζοντας τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς.

 

Παρόντες στην κηδεία θα είναι και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Ιωάννινα, ενώ στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, Ευγένιος.

 

Η σορός του άτυχου νέου έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ και από εκεί μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο στις 8 το πρωί. 

Η γειτονιά του Βαγγέλη, στο χωριό του Αρμένοι, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του τραγικού θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του μιας και – σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας από την ημέρα της εξαφάνισής του – δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εκφοβισμό, την απαξίωση και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

 

Πένθος και εκδηλώσεις μνήμης

Ημέρα πένθους έχει κηρύξει η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ και στα Ιωάννινα οι σημαίες σε όλα τα σχολεία κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη του.

 

Παράλληα, σε συγκέντρωση ενάντια στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καλούν τους Γιαννιώτες, ο δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο.

 

Αναζητώντας την άκρη του νήματος

Οι αρχές θα αρχίσουν να ξετυλίγουν από μηδενική βάση το κουβάρι των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατό του, την ώρα που με βάση την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση φέρεται αυτός να προκλήθηκε από αυτοχειρία και ενώ κομβικής σημασίας ζήτημα είναι το σπάσιμο της σιωπής των φοιτητών της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

 

Αξιωματικός της αστυνομίας έκανε λόγο για «στοίχημα» που έχουν βάλει στις αρχές ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος αυτής της υπόθεσης ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της κλήσης για νέες καταθέσεις όλων όσοι είχαν καταθέσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Mega.

 

Επισημαίνεται ότι από τις περίπου 80 καταθέσεις που έχει λάβει η αστυνομία, μόνο οι 4-5 είναι ουσιαστικές που αναφέρουν γεγονότα και ονόματα.

 

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ο κύκλος των ερευνών διευρύνεται πλέον και εκτός του σκληρού πυρήνα των Κρητικών σπουδαστών, που φαίνεται ότι πολλές φορές είχαν ταπεινώσει με λόγια και πράξεις τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

Πηγή: Έθνος