Τέλος εποχής για τα εργοστάσια Ορεστιάδας και Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ φέρεται πως έχει κάνει αποδεκτή την εισήγηση της εταιρείας συμβούλων «Kantor» πως δεν είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των τριών ζαχαρουργείων και πλέον οδηγείται στο κλείσιμο των μονάδων σε Ορεστιάδα και Σέρρες.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

 

Οπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ η εξέλιξη προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στην Ορεστιάδα, παρουσία δύο κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στον Νομό Εβρου -των υφυπουργών Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου- και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο φορέων από τις δύο πόλεις και να γίνουν συναντήσεις στην Αθήνα, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Οταν καλλιεργούνταν τεύτλα σε όλη την Ελλάδα και λειτουργούσαν όλα τα ζαχαρουργεία απασχολώντας χιλιάδες άτομα, η ΕΒΖ είχε κέρδη και ανταγωνιστικότητα.