Τέλος τα κάγκελα από το Σύνταγμα

Παρελθόν αποτελούν από το μεσημέρι τα κάγκελα που ήταν τοποθετημένα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε το πρωί στο Mega ότι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει θα είναι να φύγουν τα κάγκελα, καθώς το μέτρο αυτό «δεν λύνει κανένα πρόβλημα ασφάλειας» και ό τι «μία αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να φοβάται το λαό».

 

Εκτίμησε επίσης ότι οι σχέσεις του με την αστυνομία είναι καλές καθώς υπήρξε και καθηγητής τους ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ινστιτούτου αντεγκληματικής πολιτικής και εθνικού συμβουλίου αστυνομευσης.

 

Υπογράμμισε δε ότι δεν τίθεται θέμα αφοπλισμού των αστυνομικών, επισημαίνοντας ό τι «το θέμα είναι ο αστυνόμος να γνωρίζει πότε βγάζει το όπλο του και που το στρέφει».

 

«Η εκπαίδευση, η κοινωνική αντίληψη του αστυνόμου θα πρέπει να είναι όχι ότι είναι ένας άοπλος πολίτης αλλά ότι εκφράζει το κράτος, κυρίως τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την προσωπική και κοινωνική ασφάλεια και όχι μόνο τη δημόσια». Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν μπορεί στις πορείες να υπάρχουν 1000 διαδηλωτές και 2000 αστυνομικοί».

 

Για τις φυλακές τύπου Γ είπε ότι θα τις καταργήσει, ενώ αναφορικά με την αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια δήλωσε ότι πρόκειται για ειδικό θέμα, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχουν στην Αθήνα περιοχές γκέτο με κλούβες ανα 100 μέτρα, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι.

 

«Αν υπάρξουν πληροφορίες ότι κάτι θα συμβεί στα Εξάρχεια προφανώς η αστυνομία θα παρέμβει», είπε ωστόσο ο κ Πανούσης.