«Τεράστιες οι ζημιές για τη Βουλγαρία» από τα μπλόκα στα σύνορα

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

Στις 300.000-400.000 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ανέρχονται οι άμεσες ζημιές για τη βουλγαρική πλευρά εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ οι έμμεσες εκτιμάται πως θα είναι τεράστιες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μόσκοφσκι, το πρωί, από τα Κούλατα (στα σύνορα με την Ελλάδα), όπου βρίσκεται από την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το BTA, επικαλούμενο ανταπόκριση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης από τα σύνορα, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι τα πράγματα δεν κινούνται σε θετική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το μπλοκάρισμα των συνόρων, ενώ εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Μόσκοφσκι ανέφερε ότι όλα τα σημεία ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσουν περιοδικά, έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που περιμένουν στην ελληνική πλευρά, ενώ «όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί άλλες διαδρομές».

Σύμφωνα με το ΒΤΑ, στη βουλγαρική πλευρά τα φορτηγά που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα φτάνουν τα 13-14 χλμ, ενώ ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στον συνοριακό σταθμό Ίλιντεν-Εξοχή.

Την Τετάρτη, ο Βούλγαρος υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των ελληνικών τοπικών αρχών στα σύνορα, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- την ανάγκη άμεσης άρσης του αποκλεισμού των συνόρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BTA