Τέσσερις λόγοι για τους οποίους λένε ψέματα οι άνδρες

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK/ΑΡΧΕΙΟΥ

Απαραίτητες προϋποθέσεις για μια υγιή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη.
Ωστόσο άνδρες και γυναίκες καταφεύγουν πολλές φορές σε μικρά ή μεγάλα ψέματα που αφορά είτε τη σχέση τους είτε κάποια άλλο γεγονός.

Για ποιο λόγο όμως μπορεί να πει ψέματα ένας άνδρας στη σύντροφό του. Κάποιες φορές οι λόγοι δεν είναι τόσο ύποπτοι όσο μπορεί να φανταστεί μια γυναίκα. Δείτε τέσσερις από αυτούς:

1. Δε θέλουν να πληγώσουν τη σύντροφο
Πολλές φορές οι άντρες προτιμούν να πουν κάποια μικρά ψέματα όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά για να μην πληγώσουν τις συντρόφους τους και τις κάνουν να κλαίνε. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες όταν ένας άντρας βλέπει μία γυναίκα να κλαίει, αυτόματα πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του.

2. Φοβούνται
Η αντίδραση των γυναικών σε κάποια κατάσταση ή γεγονός δεν είναι πάντα η προβλεπόμενη και έτσι αρκετοί είναι οι άνδρες που φοβούνται τι θα ακολουθήσει αν πουν την αλήθεια οπότε είτε την αποκρύπτουν ή την καλύπτουν με κάποιο ψέμα. Η καλύτερη λύση είναι η διαλλακτικότητα.

3. Αισθάνονται «εγκλωβισμένοι»
Και τα δύο μέρη σε ένα ζευγάρι θέλουν το χώρο και το χρόνο τους. Έτσι αν κάποιος άνδρας νιώσει πιεσμένος ή ότι έχει χάσει την ελευθερία του μετά το γάμο μπορεί να νιώσει την ανάγκη για παράδειγμα να βγει ένα βράδυ με τους φίλους του και φοβούμενος την αντίδραση της γυναίκας του, να πει ότι θα μείνει ως αργά στη δουλειά.

4. Φοβούνται μην απογοητεύσουν τη σύντροφο
Κάθε άνδρας θέλει μια γυναίκα που να τον θαυμάζει. Αν λοιπόν συμβεί κάτι που δημιουργήσει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, πιθανόν να θέλει να το αποκρύψει. Θα προτιμήσει δηλαδή να πει ψέματα παρά να απογοητεύσει τη σύντροφό του.