Θ. Κοτσιφάκης στο radio1d.gr: Προς απόλυση 300 εκπαιδευτικοί;

Ογδονταπέντε εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κινδυνεύουν να χάσουν τελείως το μισθό τους αφού η Κυβέρνηση προχώρησε σε δεύτερη περικοπή. Η ΟΛΜΕ προχωρά σε μηνύσεις εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και κάνει λόγο για 300 εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να απολυθούν από το Δημόσιο, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης.

 

Μιλώντας στο Radio1d.gr ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης εξηγεί:

Από τον Ιούλιο του 2013 2500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα λόγω κυρίως της κατάργησης των ειδικοτήτων στα Επαγγελματαικά Λύκεια, γεγονός που έπληξε κατά κύριο λόγο τα φτωχά παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν κάποιοι από αυτούς (500) σε διοικητικές θέσεις τη στιγμή που έχουμε χιλιάδες κενά στα σχολεία, άλλοι 200 να βγούν άρον άρον στη σύνταξη 174 να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, 1600 να κάνουν αίτηση σε δύο διαφορετικές προκηρύξεις του δημοσίου και να περιμένουν επί μήνες και όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν αίτηση, να βρίσκονται στην πλήρη αβεβαιότητα έχοντας πλέον χάσει το 75% του μισθού τους.

 

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει υποσχεθεί 5500 απολύσεις από το Δημόσιο στην Τρόικα, ο δρόμος για την απόλυση των 300 περίπου εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα και …περισσεύουν να είναι πλέον…ανοιχτός.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr