Θα κατασχέσουν και τους κουμπαράδες των παιδιών μας για την ενίσχυση ρευστότητας των τραπεζών!

Κυβέρνηση εθνικής στενότητας στα σκαριά ετοιμάζει η ελίτ, η τραπεζοκρατία και οι ξένοι αφεντάδες τους και δυνάστες μας, εξετάζοντας με ποιο τρόπο μπορεί ένας ολόκληρος λαός να μετατραπεί σε φθηνό εργατικό δυναμικό που δουλικά θα ζει για χάρη της νέας φεουδαρχίας, του συστήματος που στην χώρα μας εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. 

 

Επόμενο βήμα για την ενίσχυση της ρευστότητας του κράτους, η κατάσχεση όλων των παιδικών κουμπαράδων, έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του στο Facebook ένας ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη. 

 

Ισως το αστείο να μην είναι και τόσο αστείο διότι στη νοσηρή φαντασία των τραπεζιτών έχουμε μάθει ότι δεν αποκλείεται τίποτα. 

 

Ο μεγάλος εκβιασμός θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο αν στο μεταξύ δεν υπάρξει κανένα τεχνητό πιστωτικό γεγονός σε βάρος του ελληνικού λαού όπως για παράδειγμα στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων, κλείσιμο των ΑΤΜ ή κάτι άλλο. 

 

Την ώρα που οι εργασιακοί εκπρόσωποι, οι αρχισυνδικαλιστές είναι πανταχού απόντες χρυσοκάνθαροι, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο εμπράκτως την προσπάθεια της ελίτ της υποδούλωσης του πληθυσμού σε ένα ολότελα φανταστικό χρέος, ενώ στην ουσία το κεφάλαιο χρωστάει στον λαό και μάλιστα πολύ περισσότερα από όσα αξιώνει, η τρόικα και η εγχώρια τραπεζοκρατία διαθέτουν πλέον στο τσέπάκι τους όλα τα χρήματα που κανονικά ανήκουν στον ελληνικό λαό έπειτα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης. 

 

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για να αιφνιδιάσει τους τραπεζίτες και να σταματήσουν να εκβιάζουν για νέα βασανιστήρια σε βάρος του λαού. 

 

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έκανε ότι δεν τολμούσαν οι προηγούμενες μισητές μνημονιακές κυβερνήσεις. 

 

Παρέδωσε την περιουσία του λαού της Ελλάδας στους κερδοσκόπους. Εννοείται για τη δημόσια περιουσία. Η ιδιωτική έχει ήδη παραδοθεί από τους τραπεζίτες στους συνεργάτες τους και στους αφεντάδες τους στο εξωτερικό. Οχι η δική τους, αλλά των δανειοληπτών, είτε δεν πληρώνουν κανονικά τις υπερδιογκωμένες παρανόμως δανειακές δόσεις, είτε τις πληρώνουν χωρίς ούτε ένα λεπτό καθυστέρησης. 

 

Σε ένα τραπεζικό σύστημα που δεν ελέγχεται κυριολεκτικά από κανέναν και δυναστεύει έναν ολόκληρο λαό η κυβέρνηση λειτουργεί όχι ως προστάτης του λαού, αλλά ως πειθήνιο όργανο των δυναστών του. 

 

Ολα αυτά για το ευρώ και για να μην κηρυχθεί χρεοκοπία στην Ελλάδα, που, σύμφωνα με όσα μας λένε απειλητικά οι τραπεζίτες, θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό λαό, παρότι ήδη μας έχουν καταστρέψει με χίλιους δύο τρόπους (ανεργία, φτώχεια, επισφαλής εργασία, σύνταξη πείνας, πλήρης υποβάθμιση των συστημάτων υγείας, παιδείας, πρόνοιας, αποσιωπημένη απόπειρα δήμευσης των περιουσιών ακόμη και των δανειοληπτών που πληρώνουν κανονικά για υπερτοκογλυφικά δάνεια στις τράπεζες για να τα χαρίσουν στους κερδοσκόπους κ.α.). 

 

Ουσιαστικά στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις συνέργησαν ώστε να προστατευθούν οι περιουσίες και οι καταθέσεις του 1% του πληθυσμού της χώρας, αδειάζοντας τις καταθέσεις του 99% του πληθυσμού. 

 

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει και πολύ διάθεση να το πράξει διότι πρέπει να μην είναι απλά κυβέρνηση αλλά και εξουσία. 

 

Πόσα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για να κερδοσκοπούν σε βάρος του εγχώρια και ξένα συμφέροντα που έχουν άμεση σχέση;

 

Οι αυτοκτονίες έφτασαν στις 6.000 λόγω οικονομικής κρίσης. 

 

Ενα εκατομμύριο Ελληνες μετανάστευσαν, κυρίως νέοι και λαμπρά μυαλά. 

 

Αυξήθηκαν οι τιμές σε τρόφιμα, φάρμακα, και άλλα είδη που έχει ανάγκη ο άνθρωπος και η πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη έπαψε να είναι δωρεάν. 

 

Συνεχίστηκε η υπερφορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

 

Μειώθηκαν οι συντάξεις των φτωχότερων, το ΕΚΑΣ, ο εργασιακός Μεσαίωνας εξαπλώθηκε παντού και η αναξιοκρατία στην εργασία τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται αμείωτα ελέω πελατειακών σχέσεων. 

 

Το 60% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

 

Οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. 

 

Οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, φόρτωσαν τα χρέη στον λαό, τσέπωσαν τα πακέτα βοήθειας της Ευρώπης, αντί να κάνουν έργα υτποδομής και δόθηκαν μίζες δισεκατομμυρίων σε κομματικά στελέχη για να εφαρμόζουν πολιτικές καταστροφής του λαού της Ελλάδας. 

 

Με πλήθος ντροπολογιών στη Βουλή διαγράφηκαν τα χρέη και τα πρόστιμα για χρέη μελών της ελίτ και παραχωρήθηκε ασυλία στους τραπεζίτες για τα εγκλήματά τους σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Ξεπουλήθηκαν δημόσιες περιουσίες σε φίλους των εκάστοτε κυβερνώντων και όσοι υπεξαίρεσαν απίστευτα ποσά από το δημόσιο ταμείο εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προκαλούν. 

 

Κούρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρομολογιούχων και το βάφτισαν PSI. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις και το ονόμασαν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

 

Εφάρμοσαν το χαράτσι για τα ακίνητα που έγινε κατόπιν ΕΝΦΙΑ, αύξησαν τους φόρους και το ονόμασαν έξοδο από το μνημόνιο.  

 

Η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εκτιμά ότι το πραγματικό ζητούμενο είναι αν οι Έλληνες θα αφιερώσουν τις επόμενες δεκαετίες στην αποπληρωμή χρεών που δεν θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί εξ αρχής.

Είναι πιθανό, αν η ελληνική κυβέρνηση χρεοκοπούσε, οι ελληνικές τράπεζες να μη θεωρούνταν ικανές να λάβουν στήριξη από τον ELA. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι τράπεζες θα αναγκάζονταν να επιβάλουν φραγή στις αναλήψεις καταθέσεων. Μπορεί επίσης να σημειωνόταν παύση πληρωμών. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ δεν θα είχε μεγαλύτερη δικαιοδοσία να σταματήσει να λειτουργεί ως δανειστής έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες από αυτήν που θα είχε η Fed για να σταματήσει να δανείζει τις τράπεζες του Ντιτρόιτ όταν χρεοκόπησε η Πολιτεία.

Αλλά υπάρχει μία διαφορά. Καμία αμερικάνικη τράπεζα δεν ήταν τόσο εκτεθειμένη στο Ντιτρόιτ ώστε να καταρρεύσει από τη χρεοκοπία του. Στην ευρωζώνη, όμως, η οποία έχει 19 διαφορετικές τραπεζικές αγορές, μία για κάθε μέλος, με το κράτος να έχει μεγάλη παρουσία σε όλες, η χρεοκοπία από μια εθνική κυβέρνηση θα οδηγούσε στην κατάρρευση τις τράπεζες.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η  ΕΚΤ δεν θα έπρεπε να δανείζει σε τράπεζες που είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι φερέγγυες, αναφερόμενη στις εγχώριες τράπεζες που συνεχώς αρπάζουν χρήματα από τον λαό, τα οποία δια μαγείας «ξαφανίζονται» και τελικά το χρέος των τραπεζών γίνεται χρέος του λαού και αντί να μειωθεί, αυξάνεται επί του ΑΕΠ της χώρας!

 

Η απίστευτη παράνοια των μαθηματικών των τραπεζιτών δεν αφήνει περιθώριο για όλους εμάς που πληρώνουμε την κρίση των κεφαλαιοκρατών. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας. Κι όσο το παιχνίδι χοντραίνει, η λαϊκή αντίδραση είναι η μόνη πλέον λύση. 

 

Οσο για τον πόλεμο που μας κήρυξαν οι τραπεζίτες, είναι προφανές ότι η μάχη στα ειρηνοδικεία δίδεται καθημερινά στο πλαίσιο του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr